Google+ Followers

Tuesday, 9 December 2014

trowbackk EVENT OPERATION AND MANAGEMENT

اسسالاموالايكون 
okeys since dah sem 5 nie(now sem6).. dah rasa keseniorannya sikit..hahahh senior la sangat..aq nak share sikit apa yang aku blaja..sebab ad org kata aku nie blaja mcm xblaja..!! okeyy ko egt aku xblaja ea..?? perlu ke blja nak nunjuk2 kat ko...arghhh pedulikan kata-kata mereka..

okey one of the subjek yg aku ambik utk sem nie adlah Event Operation and Management. dengar macam best kan..? so far best la..ehh mmg best la.....!!!
kami ad handle 2 event utk subjek nie and 1 evnt for OSHA. handle event nie sangat la best dan menarik..since aku praktikal kat MOTAC dulu pon aku banyak join event..so tahu la jugak how to handle from the start untl settle evnt tu kan.. okeyyss first sekali event yang kami handle adlah Seminar ABC . seminar tentang keterampilan diri  APPEARANCE BEHAVIOUR COMMUNICATION.. yang bestny penceramah ny ialah ..CUTE CARRY



                               


with cute carry n all of the urusetia yg terlibat n also my lect..!!!






n satu lagi event yang kelas kami handle ialah seminar eko-pelancongan..implikasi pemuliharaan hutan sebagai sektor pelancongan.. semua tahu kan hutan nie adlah one of the sector yg menjana ekonomi pelancongan so kita haruslah jaga dan gunakan ia sebaik mungkin untuk kegunaan generasi akan dtg..!!!!





that all untuk event sem5..!!! letss see the next coming event for sem6,,,,

xoxo eyqin_ali



Monday, 8 December 2014

IKHLAS, REDHA, PASRAH ???

ASSSALAMUALAIKUM..
IKHLAS , REDHA , PASRAH.??macam mana nak ikhlaskan hati kite untuk menerima segala ketentuan.?ikhlas dimulut tak bermakna ikhlas di hati...bagaimana nak belajar ikhlas , redha , dan pasrah..??redha tu how?"Bila Allah ambil balik apa yg kita sayang dan belajar to accept it even do it hurts gila."


menerima sesuatu yang kita xsuka....yang kita xnak yang kita xpernah jangka..sgt susah bg kita..selagi kesabaran itu ad dalam dri..insyaallh kita akan redha dan pasrah dengan segala ketentuannya.bersabarlahh wahai hati...Allah akan beri yang terbaik bila sampai masa ny...

belajarlah ikhlas wahai hati..belajarlah redha wahai hati...belajarlah pasrah wahai hati..

lupakan yang telah terjadi
lupakan yang telah menyakitilupakan yang telah pergi..