Google+ Followers

Friday, 10 April 2015

TOURISM PROJEK..!!

Assalamualikumm...


ermmm lama xupdate blog..rinduu... eh yeke ni rindu..? rindu la nk luahkan kat blog..yela nk luahkann kat org..org xnk dgr..better luahkan kat blog kan....ermm

xmoh emo2 kite nk cegite pasal one of the subjek yg kite ambik sem6 ni... TOURISM PROJEK..
okk.. subjek ni nmpak mcm senang dan best..tapi ea memerlukan komitmen dan kosentrasi yg sngat tinggi..sbb subjek ni 100% praktikal...ok at the first kami dibahagikan kepada empat kumpulan n satu kumpulan mempunyai 10 org ahli...dimana ahli group iolllss terdiri daripada 3 lelaki dan 7 org perempuan... biasalaaahhh.. lelaki semakin pupus..kikikiki...


macam-macam ideal yg diutarakan dan kami stu group bersama supervisor kami memilih untuk membuat projek yg diberi nama...jeng..jengggg... PROJEK MENAIKTARAF BUKIT RIDAN SEBAGAI DESTINASI PELANCONGAN REKREASI........wahhh mesti ramai yg xthu kan Bukit Ridan kat mna... ok bukit Ridan terletak di Muadzam Shah pahang....bukit ridan ni actually xd ap sangat..n just the view of Muadzam Shah shj...n niat kami adalh untuk menaiktaraf kan bukit ridan tersebut...kerana penyelia kami mahukan stu projek tourism yg boleh digunapakai untuk masa hadapn..its means bekekalan laaa dan memberi manfaat kpd org lain...ok banyak sgt msalah ..halangan...prodsedur utk kami jayakan projek ini...kami harus dapatka  kelulusan drpd MDR.. Pejabat Perhutanan..Pejabat Tanah..buat proposal...msalah bajet....hrmmmmmm dan semua msalah ini hampirr membuat kami mengalah... dann  menyebabkan tajuk projek kami ditukarkan kepada..PENANDAAN POKOK DAN PAPAN TANDA KESELAMATAN DI BUKIT RIDAN...kami tidak dapat menjadikan kawasan Bukit Ridan sebagai tarikan utama kerana kekangan keadaan Bukit Ridan ..dimana puncak Bukit Ridan terdapat pencawang elektrik yg boleh membahayakan pengunjung yg datang...so kami mengambil keputusan untuk membuat projek penandaan pokok dan pemasangan papan tanda...setelah bersusah payah ..mengharungii segala masalah...bkorban masa..tenaga..wang ringgit...dan akhirnya kami berjaya laksana projek ini dgn jayanya.....
semasa aktiviti mengenal pasti pokok di bukit ridan bersama pihak Jabatan Perhutanan cawangan Muadzam Shah.

bersama ahli kumpulan yg sangat ,membantu...thanks for ur efforts guysss..

semasa proses mengenal lokasi projek..maaf kami pkai bju kurung naik bukit ridan ..hahah naik landrover..so no prob laa..kite redahhh jee...

proses penandaan..

proses mengenal pasti longitude dan latitude..

semasa hari perasmian projek bersama wakil jabatan perhutanan dan pensyarah jabatan...



dan sedikit dedication utk group lain...congratss buat group #tembok muadzam... group aplikasi toolskit...dan group ap ntah stu lagi..maaaf kan hamba..hamba lupe nme projek anda...


haa.. nanti kite update tentang projek diorg yee....

xoxo.eyqin_ali