Google+ Followers

Sunday, 31 August 2014

throwback practical...

اسسالاموالايكوم 
hujan renyai membasah bumi...
kebosanan melanda diri..
scroll kembali gambar-gambar yang mengimbau memori..
bagai terpanggil untuk mengapdate blog ini....


cehhhwahhhh kahkahhh ada bakat nie....
ok hari ini nak trowbackkk some memories mase praktikan dlu..
pahit ...manisss...suka ..duka...wahhh macam2 lagi akan ku sematkan menjadi kenangan yang terindah yang xdapat aku lupakan..segala pengalaman akan ku semadikan dalam ingatan ini..cehhhh...
okkk...since aku praktikal kat tempat goverment so i got the elaun..!!!hahah xbyk tapi cukup la utk rewards my selff...huhhhh..
PEJABAT KEMENTERIAN PELANCONGAN DAN KEBUDAYAAN MALAYSIA NEGERI PAHANG
ok siap boldkan lg tu...
egat lagi first day praktikal dala hujan...
bayangkan jauh dari mak ayah...huaa cmne nak g kije...
tiktok tiktok tiktok..jam dan menunjukkan pkul 7 .50 dan aku masih berdiri di perhentian bus dan masih tidak tahu hala tuju...xthu nak mntak tolong sapa xthu nak kol sape...
sedih..takot..excited semua bercampur baur....arghhhh xnak ada perasaan ini dah...
aku fikir nak nangis jew time tu..!!! cengeng kan..!! hahahah
nasib la aku tak keseorangan time tu...ada peneman sejati..!!huaaa
tpy member aku praktikal kat tmpat lain....
ok kami amik inisiatif utk kol teksi pdahal office dekat jerp...tpy disebabkan hujan terpaksa naik teksi ...
melayang rm15 henggit..!!xsampai 1km kott....
sampai jew kat office aku tengok budak praktikal lain dah sampai... lagi la berdebar dah la aku xkenal sesape...!!! argghhhhh tapi alhamdulilah kami menjadi SAHABAT yang rapat dan kongsi suka duka bersama..
then kami pon daftar diri pas tu kami diberikan department masing2...
kalau praktikal kat sini dia ad 4 department :
#pelesenan
#homestay dan kursus
#acara
#admin
firstt sekali aku ditempatkan di bahagian admin....wahhhh pishanggggg weyyyhhhhh
sebab bahagian admin nie xd kije sangat..!! just update fail ... cutting paper...jaga phone(masa nie la aku berangan ala ala operator gitu)kahkahh...haa tu jew..???? bosann k bosann sebulan lebih buat bende yang sama..
thenn aku ditukarkan ke unit acara ok..time nie sangat la boosaann jugak sebab masa nie xd acara langsung!!! sebab hujan then kuantan dilanda banjir.... so semua acara dibatalkan sangat sedihh aku masa tu...nangisss... tapi aku ad join satu event.. nanti akan ku update di lain entry...
seterusnya aku ditukarkan ke unit pelesenan....wahhhhh disini lah bermula ny keseteressannn yang berganda
banyak gila kije weyyy..!!! update fail yang menimbun entah bila akan habis,,,buat surat untuk rating..then pergi rating hotel(part nie paling best) semak segala examtion..jaga kaunter huhhh macam2 sangat stressssss!!!
then last part bru dapat relexss....
unit homestay dan kursus...sngat lah best dapat handle seminar n dapat berjalan ke serata tempat..!!!!tggu entry seterusnya ok.....
ehhh magrib dahhh mandi dlu....

xoxo eyqin_ali

Sunday, 24 August 2014

CHIPS MORE !!!!!!!!!!!!!!! presentt too uuuuuuu

ASSALAMUALIKUM
haaaaaaa see my tajuk!!
chipmore..???? eh nak cite pasal chips more ke nie..???
ehhhhh xlaaaa okeyssss
nak cite pasal blog nie actually...
xthu la ap jdy dgn blog nie..kne serang virus demam berminggu2 kot...ehhh ke berbulan-bulan...kahkahhhh
alamak lme sudaa xuppdate.....!!
since praktikal until now....
okeysss skang kite akan update dan xkan curang dgn dunia blogging da...(ayat xboley bla!!)
okeysss kita xupdate coz ntahhhh laaaa....blog nie jdy lintang pukang tanpa penghuni berbulan lmeny....kikikiki
okeyysss just enough ekinn....
merapu jew kije ko!!!!
actually kita xthu ap sudahh jadi same blog nie....lingtang pukang sampai xdok mood mhu mengapdate...!!
okeyysss sekarang rasa rindu nak cerita di blog nie...
selepas membuang mood2 malas..!! putus cinta!!! uhukkkksssssss
okeyss enough ekinnn...meluat k meluatt....
kita xthu nape blog kita jdy gnie!!!
okeyyysss seharian mengedit coding yg ada....
stress ponn ad....
okeyyssss release tensionn p jogging sat petang tdy kat compleks sukan
nantikan kisah2 terindah hidupku dlm entry seterusnyaa...
(ayat bajek2 jerp)...cam ada org bace!!! huhhhhh



                                                      xoxo eyqin_ali