Google+ Followers

Tuesday, 25 June 2013

terasa hatiiii!!!!!!!!!!!!

assalamualaikum......

tersa hati..???? semua org pernah terasa hatikan .....ha xpnhh..???? owhhhh murni n open minded ny law xpnh trase hati.....okeyyy....this entry...aq nk cite pasal terasa hati....actually kte nie manusia mang xsempurna...dan begitu juga aku....kite xkan pernah nampak salah kite kalau x ad manusia len yg tegur kesalahan kite tu...
okeyy bab2 nak menerima teguran...aku akui aku pon susah nak terima teguran org...but aku akan refresh blek otak aku n pk...ap slah aku sampai org tegur aku....if org tegur kite of couse ad salah yg kite wat...n jgn senang2 jeww kite maki hamun sebab dia tegur kite.... myb ad baik ny kite terima teguran tersebut....ap yg kurang kite tmbah n ap yg slah kite perbaiki kan3...!!!!!

kite xboleh nak expect ap yg org xpuas hati kat kite,,,ap yg org nk dari kite..kite x boley nk expect semua tu...but if kte open mindd n kite try to be the best for our self...kite akan jadi lebih baik dari ap yg diorng jangkekn...!!!!aku nie pon bkn bek sangat..!!!tpy why not kite try ubah dry kite kn...!!!

aq da banyak kali terasa hati but aku pndamkan jew..n pk blekk ap slah aku...kdg2 teremosi jgak ....tapi berpada-padalahh..aku paling serabut if ada masalah dgn membe2 aku...!!xthu la kn...aku at tmpat blaja...jaoh dari fmly. (jaoh la sangatkan..!!!) kite at cnie xd sape2 kecuali kawan2...dia lah sahabat n dia lah keluarga kite...if kte ad masalah dgn diorng dgn sape kte nk ngadu...dgn sape kite nk bergembire..terasa macam kosong jew...terasa macam kite hidup sorng2 jew ats bumi Allah yg luas nie....huhhh.....

so pd pndapat aq....kalau ad jarum yg patah jgn disimpan didalam peti kalau ada silap dan salah jgn disimpan didalam hati..!! sakit wow....sakit sangat rase kalau gadoh dgn membe sendri..!!! so kalau kite rasa ada salah pada diri kite pada apa yg kite wat perbaiki lah...kat dunia nie kite xley nak jadi selfsh sgt..!!cozz kite hidup bermasyarakat,,,bukan hidup sorng2...law xlwy nk terima pendapat org len g dok dlm hutan...berkawan dgn monyet.. .. :P





Saturday, 22 June 2013

when i can't sleep..!!!!

morning..!!! morning..!!!! morning!!!!
subuh sudah...arghhh tapi mate aku still segar ag..awat xley tdoww nie...
haaaa..law aku xley tdow start la misi aku kacau orNg...lalalllala hahah...semua cntct membe2 laky yg ad dlm phon aku...aku kne kn..hahahah (law budak kelas aku mang x lakan malu kot aku ngan diorng..hahahah.... ;P .....
orng yg selalu aku kacau adalah mr MZ ...(bukan name sbnr)..hahaha..
mr.MZ nie sbnrny membe aku...dia suke at aku..tpy aku just aggap dia kawan jew..so kami still kawan ag..even aku thu dia cam mengelak sikit dari aku...tpy aku selesa kwn ngan dia...aku kacau dia cozz dia suke tman aku mlm..haaa jgn pk bukan2 ea...tman aku mcj cozz aku xley tdow..itu saje..xd lebih...

mangse kedua aku ialah mr.E ...haaa dia nie membe alam maya aku..hahahah..aku knl melalui adk agkt aku...so aku pon berkawan baik dgn dy..even aq xpnh tgokk mke dia.. :P stakat yg aku knl nie..dia adalah seorng yg baik hati.. :) ..dan dia juga xsuka pkse2 aku....


aku suke kcau membe laky coz diorng ley layan otak gile aku..law aku kacau membe pmpuan mampos kne marah..msty diorng akn ckp..(woiiiitttt ko xreti tdow2 ke ha..!!! hahaa


hahahah..tpy aku tetap sayang semua kawan2 aku..love u alll..muaaah2..hahaha :P ...

                              ~BERKAWAN BIAR BERIBU BERCINTA BIAR SATU. ~

Friday, 21 June 2013

BINTANG HATIKU


mengingat semua tentangmu membuat hatiku tak menentu tak dapat ingkari aku menginginkanmu berharap ku ada di hatimu 

begitu indah ku rasa akhirnya kini kita bersama tapi menyakitkan, ini yang ku dapatkan saat kau bersama dirinya 

* aku bisa tahu bila itu maumu aku bisa tahu bila kau tak jadi milikku ku relakan saja kau bersama dirinya tapi kau tetap jadi bintang hatiku untuk selamanya 

oh memang semua harus ku terima 

meski tak dapat ku melupakanmu

aku bisa tahu bila itu maumu aku bisa tahu bila kau tak jadi milikku ku relakan saja kau bersama dirinya asal kau tetap bisa bahagia 

tak perlu kau ragu, ku bukanlah yang kau mau ku merelakanmu bila kau tak jadi milikku memang benar cinta tak harus memiliki tapi kau tetap jadi bintang hatiku 


lagu nie cam menggambarkan keadaan aku jeww....


kite kene redha if someone tu bukan untuk kite...tapi boleh ke hati aku time..??? aku still ag sayangkan dia...tapi aku da xsanggup lagi nak lukakan hati aku...mengalah...mengalahh dan terus mengalah...aku da xbolehh nak mengalah....aku kne kuat.. :) ....

xthu la nape dia cam jaohkan diri dari aku..aku kol xagkat..msj xbalas...salah ke aku kol salah ke aku mecej...aku rasa cam cukup laa..da xsaggup nak mengalah....cinte kan xharus memiliki...so better mengalah daripada hati teros terluka...

aku sedih xthu nak jawab apa bila kawan aku tanya pasal dia...aku jawab ok jew cam base jew...sedangkan hati aku nie meronta2.. hope diorng xtnye da..aku betul2 nak lupekan dia...da banyak kali aku bagi peluang tapi xpenah dihargai...!!! setia susah xsetia pon susah...ntah la...

setiap orang ada masalah sendiri..aku pikir nie la yang terbaik untuk aku dan dia...,sedih memang sedih tapi kite kene redha dengan letentuan tuhan...


tulah aku nie mudah sangat memaafkan orang..mudah sangat nak bagi org peluang...!!!


ok cinta kan x harus memiliki... :) so kite doakan dia pon da ckup baik....ada seorang insan yg aku kenal nie...ok aq knl kn dia sbgai akak t...antare perbualan aku dan akak t..

akak t :nak thu x bf akak xmcj pon akak..kol pon x..akak mcj xbalas..kol xagkat...xthu la..dia cepat jew nek tangan kat akak...akak kenal dia da lame dari mase dia susah dia belajar n campai dia da ada kedai sendiri akak tolong dia..bg semangat semua tapi sejak dia kenal sorang pompuan nie dia terus berubah....

aku :abis nape akak still kapel lagi dgn dia..???

akak t :kite perempuan nie just mampu sabo jew..bila kite sayang kan seseorang tu kite kene sabo dan sayang kan dia...perempuan nie boleh sabo walaupun pon yg laki wat kat dia..tapi sampai satu tahap Allah akan takdirkan sesuatu yg terbaik untuk kite..



mampu ke aku nak bersabar macam akak nie..aku xkuat untuk sabo dan terus mengharapkan dia...mulakan hidup baru....focus pada masa depan..itu matlamat aku....

               MEMANG BENAR CINTA TAK HARUS MEMILIKI.. :)



HUTANGG..!!!!!!!!

                                           assalamualaikum....

okeyyy entry kali nie aku nak cite pasal hutang..mesti ramai yg penah berhutangkan..???...yupsss termasok aku....(tapi aku bayar da taw semua hutang aku..)..huhuhu...bila kite da hutang dengan orang orang kite wajiblah bayarkan...dan jangan la buat2 lupa..korang nak tak law pahala korang kne tolakkan...so hati2 la...bila hutang tu tulis dalam diari..hahahah..bukan apa senang nak egat..huhuhu...         

Berhutang pada setengah orang telah menjadi satu budaya yang dianggap sihat khususnya dalam menunjukkan kemewahan dan bermegah-megah dengan harta dan barangan yang mereka miliki.Perasan atau tidak, hakikatnya masyarakat kita kini telah terperangkap dalam fenomena suka berhutang yang kurang sihat, tetapi dianggap sebagai sihat oleh mereka.

Amat pilu dan menyedihkan lagi, yang terlibat dalam fenomena ini juga adalah orang melayu yang Islam merupakan akidah dan pegangan mereka.  Tidak dinafikan berhutang adalah diharuskan dalam Islam bagi mereka yang memerlukan dan berhajat kepadanya, namun dalam masa yang sama perlu juga kita tahu bahawa Islam sesekali tidak menggalakkan berhutang dijadikan sebagai cara untuk bermewah-mewah, bermegah-megah dan dibuat dengan berleluasa tanpa keperluan dan  asas yang kukuh.      


  semakin ramai orang berhutang semakin berkembanglah amalan seperti riba, rasuah ,ugutan pembunuhan..dan sebagainya.....lupakah kita pada sabda rasullulah..       sabda Rasulullah SAW: “Diampunkan semua dosa bagi orang mati yang terkorban syahid, kecuali jika dia mempunyai hutang (kepada manusia).” (Riwayat Muslim, 6/38).         

Tidak kurang banyak juga berlaku dewasa ini, individu yang suka berhutang atau meminjam dengan niat untuk tidak memulangkan kembali.Mereka ini lupa pada sabda nabi SAW “Barang siapa meminjam harta orang lain dengan niat ingin mengembalikannya, Allah akan mengembalikan pinjaman itu, namun siapa yang meminjamnya dengan niat ingin merugikannya, Allah akan merugikannya.” (Riwayat Al-Bukhari, 2/83).


Budaya suka meminjam juga boleh menyebabkan seseorang individu menjadi muflis diakhirat nanti. Sekiranya mereka tidak dapat melunaskan hutang mereka didunia, mereka akan dituntut membayarnya di akhirat. عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ أَتَدْرُونَ مَا الْمُفْلِسُ قَالُوا الْمُفْلِسُ فِينَا مَنْ لَا دِرْهَمَ لَهُ وَلَا مَتَاعَ فَقَالَ إِنَّ الْمُفْلِسَ مِنْ أُمَّتِي يَأْتِي يَوْمَ الْقِيَامَةِ بِصَلَاةٍ وَصِيَامٍ وَزَكَاةٍ وَيَأْتِي قَدْ شَتَمَ هَذَا وَقَذَفَ هَذَا وَأَكَلَ مَالَ هَذَا وَسَفَكَ دَمَ هَذَا وَضَرَبَ هَذَا فَيُعْطَى هَذَا مِنْ حَسَنَاتِهِ وَهَذَا مِنْ حَسَنَاتِهِ فَإِنْ فَنِيَتْ حَسَنَاتُهُ قَبْلَ أَنْ يُقْضَى مَا عَلَيْهِ أُخِذَ مِنْ خَطَايَاهُمْ فَطُرِحَتْ عَلَيْهِ ثُمَّ طُرِحَ فِي النَّارِ.Maksudnya:Dari Abu Hurairah RA, bahawa Nabi SAW, bersabda: "Tahukah kamu siapakah dia orang Muflis? " Sahabat-sahabat Baginda menjawab:  "Orang Muflis di antara kami, ya Rasulullah ialah orang yang tidak ada wang ringgit dan tidak ada  harta benda;" Nabi SAW., bersabda: "Sebenarnya orang Muflis dari kalangan umatku ialah orang yang datang pada hari qiamat membawa sembahyang, puasa dan zakat,  sedang datangnya itu dengan kesalahan memaki hamun orang ini dan menuduh orang itu memakan harta orang ini, menumpah darah orang itu, dan juga memukul orang; maka akan diambil dari amal kebajikannya serta diberi kepada orang ini dan orang itu; kemudian kiranya habis amal kebajikannya sebelum habis dibayar kesalahan-kesalahan yang ditanggungnya, akan diambil pula dari kesalahan-kesalahan orang yang dianiayakan serta ditimpakan ke atasnya, kemudian ia dihumbankan ke dalam Neraka. 


so the conclusion ny..jauhilah hutang....janganlah kita mengamalkan sikap biar papa asal bergaya....bergaya pon xguna kalau hati tak tenang teringatkan hutang sekeliling pinggangkan.....beringat sebelum kene.....


Wednesday, 19 June 2013

my first day in semester 3..!!!!

 assalamualikum.....
               
              hari yg penat plus sedih plus bosan dalam idop aku....entah kenapa aq rase xhapy....actually sejak semalam da...hati aku rase sayu jew...ntah la...
              and today aku da dftr msok sem 3...wah2 da sem 3 aku rupeny...cam xcaye jeww..!!! btol ke nie bukan mimpi...!!!!huaaa......aq dapat bilik 4 org...2 orng dak sem2...n sorang ag roommate lame aku...nasib bek la dapat bilik ngan org yg aku kenal..law x...menangis 10 hari  10 malam aku....hahahahah...over btoll!!!!actually aku seorng yang susah nak bergaul ngan orang tu yg risau law dapat roomate orng yg aku xkenal n xsekepale...uwaaaa alhamdulilah syukur sangat2 dapat sekali ngan roomate lme..
              tapi nape hati aku tetap rasa xhapy eykk..!!!!ntah laa...ignore jela kn...waa aq dapat blok 2 aras 2..dari sem1 sampai sem2 aku dapat aras2...bilik jela len2...but ok la...dapat exercise sikit nek tgga ..hahahah...and dapat la aq buang lemak at badan2 aku nie...huhuhuhu....
            Alamakkk..!!!!!roomate aku seorng nie agak berisi org ny....aq x abizz2 cakap pasal gemok...!!!!risau ny dia terasa....huh....aq xd niat nak sindir dia pon....ap la first impression dia towards me..!!! argghhhhhh..xd niat...sory sgt2....
            badan aku rasa sakit2 dan sengal2...huaaa...penat angkat barang....!!!!!nk tdow n rehat...tata...

Wednesday, 12 June 2013

lara lagi..!!!!!

Hanya sampai di sini sahaja

Kisah cinta kita berdua

Tiada daya selamanya

Terhenti di sini

Biar ku pujuk hati ini

Merawat rinduku sendiri

Setelah aku kau lukai

Sedangkan kau tahu

Kasih aku hanyalah untukmu

Tiada lain dalam diriku

Takkan berubahwalau dipisah laut biru

Cinta aku hanyalah untukmu

Tak pernah goyah, tak pernah jemu

Takkan terpadam dalam hatikuIa milikmu, percayalah

Mungkin sudah suratan kita

Terpisah sebegini saja

Pasti di satu hari nanti

Ku jejak bahgia

Kasih aku hanyalah untukmu

Tiada lain dalam diriku

Takkan berubah walau dipisah laut biru

Cinta aku hanyalah untukmu

Tak pernah goyah, tak pernah jemu

Takkan terpadam dalam hatikuIa milikmu, percayalah

Mungkin sudah suratan kita

Terpisah sebegini saja

Pasti di satu hari nanti

Ku jejak bahgia

sedih...,sakit hati......why you do this to me..????????

                                    SAKIT HATI....!!!!!!!!!!!!!!!

               susah bila hati xtnang...hidup jadi gundah gulana...wat apa pon xjadi....menangis...termenung...resah..gelisah....what happn to me..?????......arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
               kenapa hidup aku terlalu mengharapkan dia....,knp jadi camni....bila aku wat xpeduli dia pon xpedulikan aku.....sakitt aty..!!!! susah ke nak spend time sikit jew ngan aku...!!aku bukan nak dia layan 24hour......tpy tolong la bagi sikit perhatian kat aku...!!!!aku nakkan dia yg dulu...
yang caring..yang lovely...miss himm...really2 miss him....why this happen to me..????...aku nak hidup tenang dan disayangi macam orang lain...aku dah puas cari salah aku...tapi tak guna jugak law aku yang cari salah aku...!!!!tapi dia xpenah nak ngaku salah dia...so sad...really2 sad..!!!!!!!arghhhhhh...
skang aku just pasrah dan berserah jew pada Allah untuk tentukan semuanya...xguna jugak law nak nangis jew...da macam2 dia maki2 aku..tapy aku terima jew...bila dia mintak maaf aku maafkan..kenapa lembut sangat hati aku nie..???senang2 nak maafkan orang...emmm sedih nya....mampu x aku bertahan dengan perangai dia....tunggu dan lihat jela...


Maafkan aku bila tak sempurna
Diri ini hanya insan biasa
Sekiranya kehadiranku banyak membebankan, aku rela berundur........